Parker

A Parker története 1889-ben kezdődik, amikor az amerikai tanár George S. Parker, aki távírást tanuló diákjainak -szórakozásból- megbízható tollakat készített, toll gyártó céget alapított Parker néven. Néhány szabadalomból -legkiemelkedőbb a „szerencse ív”- sikerének köszönhetően a fiatal töltőtoll iparágban hamarosan vezető szerephez jutott.
A Duofold 1921-es bemutatása egyike, azoknak az eseményeknek, amelyek a töltőtoll arany korszakának a kezdetét jellemzik. Schaffer-rel /szintén ameikai tollgyár/ fej-fej melletti versenyben, a Parker bemutatta a kemény gumit felváltó celluloid „Permanite” tollakat a 20-as évek végén. A 30-as évek elején Parker a Vacumatic-kal előnyt szerzett és kevesebb, mint egy évtized alatt az előnyét növelte az 51-es bemutatásával. Parker egyike volt azon néhányaknak, akik a töltőtollpiac 1950-es és 60-as erős visszaesése /a golyóstoll gyors sikere következtében/ után is fennmaradtak. Ebben az időszakban nemcsak termékfejlesztésük kiemelkedő, hanem gyárfejlesztésük is. Kanadában, később Angliában végül Argentínában nyitottak gyárat. Azóta történt néhány tulajdonos váltás. Először a Gillette cég vásárolta meg a Parkert, majd 2001-ben az irodaszer készítő óriás cég, a Sanford vette át a vezető szerepet a vállalat életében. Ekkor mutattak be néhány új modell alacsonyabb árakkal a Duofold Centennial és a Sonnet szériák mellet.
Érdekességek:
1899: Az Egybefüggő Töltőtoll szabadalmaztatása. A Parker Egybefüggő Töltőtollat használják a békeszerződés aláírásánál az Egyesült Államok és Spanyolország között december 10-én.
1917: Az USA Háborús Minisztériuma szerződést köt George Parkerrel az egyedülálló " Lövészárok Tollal" kapcsolatban, s így a katonák hordozható tintatollat kapnak, hogy a csatamezőn is tudjanak levelet írni. Előtérbe kerülnek a fekete pigment tinta labdacsok, amik a vizet tintává alakítják a toll hüvelyén belül.
1945: Parker tollat használnak a német és olasz csapatok kapitulációjáról szóló szerződés aláírásánál Északnyugat Olaszországban. Dwight D. Eisenhower tábornok a saját Parker 51-ét használja a Fegyvernyugvás aláírásánál, ami a második világháború végét jelöli az európai fronton. A USS Missouri fedélzetén a Tokiói-öbölben Douglas MacArthur tábornok a saját húszéves Parker Duofold-ját használja a fegyvernyugvási szerződés aláírásánál, ami a Csendes óceán térségében vet véget a háborúnak.
1954: Az első Golyóstoll elkészítése.
Ezt a tollat Parker Jotternek hívják és ma is gyártják. Tervezője Moholyi-Nagy.
1960: Alapvető változások éve ez az írás kényelme szempontjából: megérkezik a nyomógombos töltőtollak cserélhető betétje. Először a Parker 45-nél jelenik meg az új betét.
1988: A Parker az írás kitűnőségének 100. évfordulóját ünnepli, s piacra dobják a Parker 88- at. Azóta egy kicsit átformálták, s elnevezték a "Rialto" sorozatnak.
1993: A Gillette Company, mint több más világhíres piacvezető termék tulajdonosa felvásárolja a Parker Pen Company teljes részvénycsomagját
2000: A milleniumi évben a márka ujjászületik. Új logo, új termékek, új image jelenik meg, mellyel a Parker a fiatalok körében is rendkívüli népszerűségre tesz szert
2001: A Parker immáron a Sanford Csoport tagja. Így napjaink legnagyobb írószergyártó konszernjének biztos hátterével készül a XXI. század meghódítására.

PARKER 45

A PARKER 45 igen vonzó, funkcionális íróeszköz, melynek kellemes a használata.
Hagyományos stílust képviseli, és a PARKER minőség jelentette megbízhatóság és kiválóság jellemzi.

Parker 45

PARKER DUOFOLD

A PARKER DUOFOLD egy klasszikus forma az 1920-as évekből, amely a legmagasabb szintű mestermunka és esztétikai megjelenés megtestesítője,
A mai kollekcióban új tollhegy ábrákat, drágakő ihlette kiviteleket, továbbá a kupola formájú kupakon gravírozott DUOFOLD emblémát találunk.
Egy toll, amely vágyainak megtestesítője. Kiegyensúlyozottsága és elegáns vonalai kényelmes, könnyed írást biztosítanak.

 • Parker Duofold
 • Parker Duofold
 • Parker Duofold

PARKER FRONTIER

A PARKER FRONTIER kollekció erőteljes, modern imázsa azok szármára készült, akik olyan erős funkcionális íróeszközre vágynak, amelynek presztízse és stílusa van, ugyanakkor újszerű puha, gumírozott fogófelülete kényelmes és biztonságos érzést nyújt.

A kollekció darabjai exkluzív értékálló íróeszközök, különleges színekben.

 • Parker Frontier
 • Parker Frontier
 • Parker Frontier

PARKER INSIGNIA

Az elragadó megjelenésű PARKER INSINGNIA kollekció darabjai nagy precizitású munkaeszközök, amelyek a PARKER minőség jelentette megbízhatósággal és stílussal kielégítik a szakemberek igényeit.
Az elegáns vonalak, harmonikus súlyeloszlás, csúcstechnológia és igényes kivitelezés ötvözete tartós minősége és kellemes használatot biztosít.

 • Parker Insignia
 • Parker Insignia

PARKER JOTTER

Igazi klasszikus PARKER, amelyet megbízhatósága és egyszerű vonalai tettek világszerte ismertté.
A JOTTER-t golyóstollként hozták forgalomba 1954-ben. Ceruza is kapható hozzá. Kiváló funkcionális íróeszköz minden korcsoport számára.

Parker Jotter

PARKER 15

Egyszerű, karakteres vonalak, határozott külső és megbízhatóság jellemzi a PARKER 15 töltő- és golyóstollat, amelyet minden korcsoport, de elsősorban a diákok kedvelnek.
Ideális ajándék mindazoknak, akik most ismerkednek a kézírás örömével.

Parker 15

PARKER RIALTO

A PARKER RIALTO töltőtoll és golyóstoll az esztétikus és ergonómikus forma kitűnő egyensúlyának ötvözete. Könnyen kezelhető és kellemes élmény vele írni.
A határozott vonalak és a párhuzamos oldalú profil kifinomult modern hatást eredményeznek, ami imponáló az egyéni stílust sokra tartó erőteljes személyiségek számára.
Rendkívül szépen megmunkált kollekció, sokféle tetszetős felülettel.

 • Parker Rialto
 • Parker Rialto

PARKER SONNET

Klasszikus vonalainak, rugalmas hegyének és harmonikusan kiegyensúlyozott formájának köszönhetően a PARKER SONNET a költők, írók tolla.
A SONNET Premier sorozat mindegyik darabján extra széles 23K arannyal futtatott kupakgyűrű van. Elegáns és izgalmas választékával a SONNET a legkülönbözőbb ízlésű és életstílusú emberek igényeit is képes kielégíteni.

 • Parker Sonnet
 • Parker Sonnet
 • Parker Sonnet

PARKER VECTOR

A sokoldalú, modern funkcionális kollekció jellemzői: a praktikusság, a stílus és a robusztusság. A fenti tulajdonságok teszik a PARKER VECTOR-t a diákok, hallgatók és szakemberek ideális íróeszközévé.
A széles felületválaszték lehetővé teszi a válogatást az izgalmas magasfényű színekből is, melyeket a legkülönbözőbb korcsoportok kedvelnek.
Parker-Urban
Az Urban egy friss, új generációs toll, ami újradefiniálja a modern írást és áthág minden szabályt.
Az ergonómia és művészet kombinációja, egy tömegben és egyensúlyban tökéletes, nem mindennapi töltény-formát eredményezett.
Egy toll, ahol a külcsíny a legfontosabb és a minőség a kulcsszó.
Válasszon egy modern tollat a modern élethez!
Parker URBAN - szereplésre született.

Parker Vector